Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bíróság, törvényszék linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Dr. - Győri [2. oldal]
részletek »

Bíróság, törvényszék képes leírás: Dr. - Győri [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: birosag.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 90 db
Dr. Fülöp Zoltán igazságügyi orvosszakértő

Dr. Fülöp Zoltán igazságügyi orvosszakértő

Tisztelt kirendelő, megbízó! Nagy tapasztalattal rendelkező igazságügyi orvosszakértő, igazságügyi elmeorvosszakértő, addiktológus, igazságügyi felnőtt- és gyermekklinikai pszichológus szakértőkkel várjuk a kirendeléseket, megbízásokat az igazságügyi orvostan, elmeorvostan és pszichológia teljes területén.

Dr. Janicsák Tímea egyéni ügyvéd

Dr. Janicsák Tímea egyéni ügyvéd

dr. Janicsák Tímea egyéni ügyvéd vagyok, kereskedelmi jogi szakjogász. Teljes körű jogi szolgáltatást nyújtok magyar és angol nyelven. Tevékenységemet több szakértő (könyvelő, ügyvéd, mérnök) partnerem segíti. Irodám az elektronikus cégeljárás ügyintézésével is áll az ügyfelek rendelkezésére. Szolgáltatásaimat leginkább a büntetőjog, polgári peres és nem peres eljárások, ingatlanjog, cégjog és gazdasági jog, illetve ezekkel kapcsolatos ügyekben nyújtom. Működésemről bővebben a Szakterületek oldalon olvashat.

Dr. Magyar György

Dr. Magyar György

A Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda az egyik legelismertebb jogi szolgáltató Budapesten. Dr. Magyar György 1973-ban szerzett jogász diplomát az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. 1974-től 1977-ig ügyvédjelölt, 1977-től ügyvéd. Több szakmai konferencia meghívott előadója az adatvédelem, a kártérítési jog, valamint a büntető anyagi és eljárásjog területén. A Magyar Detektívszövetség tiszteletbeli elnöke. A Magyar Büntetőjogi Társaság tagja. 2003 óta a Jogi Szakvizsga Bizottság cenzora.

Dr. Vaskuti András kúriai bíró

Dr. Vaskuti András kúriai bíró

A budapesti Berzsenyi Dániel Gimnáziumban érettségizett, majd az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen kriminalisztikai szakjogász képzettséget szerzett. A Pesti Központi Kerületi Bíróságon dolgozott fogalmazóként, titkárként, majd bíróként, eközben egy évig bíráskodott a Debreceni Járásbíróságon is, a Fővárosi Törvényszéken büntető ügyszakos tanácselnök, címzetes táblabíró volt. Jelenleg kúriai bíró és az ELTE ÁJK tiszteletbeli tanára.

E-Cégjegyzék

E-Cégjegyzék

Talán a legelterjedtebb és legnaprakészebb cégtár a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által fenntartott ingyenes E-Cégjegyzék. Kissé idegeső lehet olykor, hogy minden egyes keresés, minden lépésénél egy ellenőrző kódot kell megadnak annak igazolására, hogy valódi, élő személyek vagyunk, de ezt leszámítva egy professzionális és megbízható rendszerről beszélünk.

Easy Media Kft.

Easy Media Kft.

Gazdaságos és magas minőségű szolgáltatás írott szövegek fordítására. A fordítást okleveles szakfordítók 32 nyelven és 20 szakterületen végzik. A megrendelés és az átvétel egyaránt az interneten történik.

Egri Törvényszék

Egri Törvényszék

Az Egri Törvényszék az Egri Járásbíróság, Egri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, Egri Törvényszék Cégbírósága, Füzesabonyi Járásbíróság, Gyöngyösi Járásbíróság, Hatvani Járásbíróság, Hevesi Járásbíróság fellebbviteli - másodfokú - bíróságaként funkcionál főként.

Egyenlő Bánásmód Hatóság

Egyenlő Bánásmód Hatóság

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) feladata az egyenlő bánásmód követelményének megsértése miatt benyújtott panaszok kivizsgálása és az egyenlő bánásmód szempontjainak érvényesítése. A hatóság azoknak az ügyfeleknek az ügyében jár el, akiket diszkrimináció, azaz hátrányos megkülönböztetés ér. Az egyenlő bánásmódról szóló törvény védett tulajdonságok alapján tiltja a hátrányos megkülönböztetést. Védett tulajdonságok a következők: nem, faji hovatartozás, bőrszín, nemzetiség, nemzetiséghez való tartozás, életkor, anyanyelv, fogyatékosság, egészségi állapot, anyaság (terhesség) vagy apaság, családi állapot, szexuális irányultság, nemi identitás, társadalmi származás, vagyoni helyzet, vallási vagy világnézeti meggyőződés, politikai vagy más vélemény, foglalkozási jogviszony részmunkaidős jellege ill. határozott időtartama, érdekképviselethez való tartozás, egyéb helyzet. Ha Ön úgy érzi, hogy védett tulajdonsága miatt kedvezőtlenebb bánásmódban részesül, mint más, hasonló helyzetben lévő személy, akkor keresse fel a hatóságot. Az EBH akkor tud eljárást indítani, ha a jogsértésről való tudomásszerzéstől számított egy év és a jogsértés bekövetkezésétől számított három év még nem telt el.

Eötvös Lóránd Tudományegyetem

Eötvös Lóránd Tudományegyetem

A Kar felelős vezetője a dékán. A dékánt a kar egyetemi tanárai vagy egyetemi docensei közül a Kar tanácsa négy évre választja. A dé­kán feladata különösen a Kar képviselete, a kari szervezeti egységek, a kari ok­tatási tevékenység és a Karon szervezett továbbképzés irányítása, felügyelete. Kari ügyekben a kiadmányozási, és a Kar rendelkezésére álló pénzügyi keretek tekintetében az utalványozási jogkört a dékán gyakorolja. Emellett feladata a kari humánpolitikai munka irányítása, a dékánhelyettesek, tanszékvezetők és más szervezeti egységek vezetőinek megbízása, a Kari Tanács üléseinek előkészítése, az ott hozott határozatok végrehajtása, a kari hivatalok irányítása, a rektor által átruházott hatáskörök gyakorlása. A Karon három - tanulmányi és oktatási, nemzetközi, illetőleg tudomá­nyos - dékánhelyettes segíti a dékán munkáját.

Hirdetés
Európai Emberi Jogi Bíróság

Európai Emberi Jogi Bíróság

Az Európai Emberi Jogi Bíróság hivatalos magyar nyelvű honlapja, ahol rengeteg hasznos információ található a bíróság működéséről, az eljárások menetéről. Lehetőség nyílik továbbá a korábbi határozatok felkutatására is ügyszám, dátum vagy akár a felek neve alapján is.

Fellebbezés

Fellebbezés

A magyarorszag.hu részletesen bemutatja a fellebbezési eljárás menetét, annak feltételeit; A fellebbezés feltételei, fellebbezés benyújtása, fellebbezési eljárás: az elsőfokú bíróság eljárás, fellebbezési eljárás: a másodfokú bíróság eljárása, másodfokú tárgyalás, határozatok a fellebbezési eljárásban.

Felülvizsgálat

Felülvizsgálat

A magyarorszag.hu oldal részletesen bemutatja a felülvizsgálati eljárás menetét, feltételeit; A felülvizsgálati kérelem előterjesztésére jogosultak, a felülvizsgálati kérelem feltétele: a jogszabálysértés, felülvizsgálattal támadható határozatok, felülvizsgálatból kizárt határozatok, felülvizsgálati kérelem benyújtása, felülvizsgálati eljárás lefolytatása

Fővárosi Ítélőtábla

Fővárosi Ítélőtábla

A Fővárosi Ítélőtábla működési területe kiterjed Budapest, Fejér megye, Nógrád megye és Pest megye területére. A Fővárosi Ítélőtábla területén működik ennek megfelelően Fővárosi Törvényszék, a Székesfehérvári Törvényszék, a Balassagyarmati Törvényszék és a Budapest Környéki Törvényszék.

Fővárosi Törvényszék

Fővárosi Törvényszék

A Fővárosi Törvényszék a Budai Központi Kerületi Bíróság, Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság, Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság, Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság, Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság, Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, Pesti Központi Kerületi Bíróság fellebbviteli - másodfokú - bíróságaként funkcionál főként.

Gépelés

Gépelés

Legyen szó előadásokról, üzleti tárgyalások jegyzőkönyvéről, házi dolgozatról, szakdolgozatról, esetleg egy régebbi kéziratról, az Sz &B Services Gépelő Iroda legépeli Önnek! Az iroda 0-24-ben elérhető telefonon, sürgősségi megrendelés is leadható. Gépelés mesterfokon! A számítógépek megjelenése óta az emberektől nem csak az írni és olvasni tudás elvárás, hanem a gyors és pontos gépírás is. Manapság az embereknek életük különböző területein használniuk kell valamilyen módon a számítógépüket, mobiltelefonjukat, legyen szó munkáról, tanulásról, nyaralásról, vagy egy kis kikapcsolódásról. Egy átlagos ember legtöbb időt a számítógép előtt a betűk keresgélésével tölt el, miközben vannak olyanok, akik profi szinten (3800-4000 karakter / 10 perc) űzik a gyors gépírást.

gr. Batthyányi Lajos pere

gr. Batthyányi Lajos pere

gr. Batthyányi Lajos Magyarország első miniszterelnöke. Legfontosabb feladatának Magyarország alkotmányos önkormányzatának kiépítését, ezen belül az önálló fegyveres erő megszervezését tekintette. Hivatala rövid ideig tartott, mégis rengeteget köszönhetünk neki. Az 1848-1849-es eseményekért vonták felelősségre és végezték ki - Eredetileg nemesi címéhez nem méltóan akasztották volna, végül golyó általi halál volt a büntetés.

Győri Ítélőtábla

Győri Ítélőtábla

A Győri Ítélőtábla működési területe kiterjed Győr-Moson-Sopron megye, Komárom-Esztergom megye, Vas megye, Veszprém megye területére. A Győri Ítélőtábla területén működik ennek megfelelően a Győri Törvényszék, a Tatabányai Törvényszék, a Szombathelyi Törvényszék és a Veszprémi Törvényszék.

Tuti menü