Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bíróság, törvényszék linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Magyar - Pécsi [4. oldal]
részletek »

Bíróság, törvényszék képes leírás: Magyar - Pécsi [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: birosag.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 90 db
Magyar Ügyvédi Kamara

Magyar Ügyvédi Kamara

Az ügyvédi hivatás az alkotmányos jogbiztonság érdekében elismert független szellemi szabadfoglalkozás, amely a szervezett közhatalommal szemben a jogvédő, jogi képviseleti tevékenység ellátásával jogvédelmet, ellensúlyt biztosít. Az ügyvédi hivatás képviselőinek, az általuk ellátott alkotmányos feladatoknak nyújt intézményes tekintélyt és védelmet az ügyvédség köztestülete. Ugyanakkor az ügyvédség közvetett értelemben az igazságszolgáltatás alkotmányos intézménye, amely e minőségében alkotmányos védelemben részesül. E honlap célja, hogy megismertessük az ügyvédi hivatás alapkérdéseit, az ügyvédség, illetve az ügyvédség függetlenségét biztosító szervezet - az ügyvédi kamarák - tevékenységét, illetve olyan információkat tegyünk közzé, amelyekkel megkönnyíthetjük kollégáink munkáját, és a jogkeresők véleményformálását az ügyvédi tevékenységről. A honlap szerkesztői nevében is kívánok minden kedves látogatónknak hasznos, ismeretszerző böngészést honlapunkon.

Mailáth országbíró meggyilkolása

Mailáth országbíró meggyilkolása

Nincs toll, mely a budai rémtett hatását híven rajzolhatná. Nincs szó, mely a borzasztó gyilkosság által okozott szenzációt kifejezhetné. Ezekkel a szavakkal kezdi címlapon közölt beszámolóját a Pesti Hírlap 1883. március 30-án. Március 29-én Magyarország egyik első zászlós urát, a főrendiház elnökét, a legfelső bíróság fejét, gróf székhelyi Mailáth Györgyöt aljas nyereségvágyból, brutálisan meggyilkolták Dísz téri otthonában.

Miskolci Egyetem

Miskolci Egyetem

A Kar fejlődését mutatja a nemzetközi kapcsolataink bővülése is. A szomszédos országokon túlmenően számos más ország neves egyetemeivel tartunk szakmai kapcsolatot. Oktatóink, hallgatóink rendszeresen vesznek részt külföldi részképzésen, az Erasmus programban, perbeszédversenyeken, konferenciákon, tanulmányutakon. Sokan szereznek második diplomát külföldi intézményekben. Különösen kiemelkedő a Kar nemzetközi együttműködése Németországgal, Finnországgal, Franciaországgal, Angliával, de voltak professzoraink vendégtanárok az Amerikai Egyesült Államokban és távol-keleti országokban. A kapcsolatnak köszönhetően külföldi professzorok is tartanak idegen nyelvű képzéseket, előadásokat hallgatóinknak.

Miskolci Törvényszék

Miskolci Törvényszék

A Miskolci Törvényszék az Encsi Járásbíróság, Kazincbarcikai Járásbíróság, Mezőkövesdi Járásbíróság, Miskolci Járásbíróság, Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, Miskolci Törvényszék Cégbírósága, Szerencsi Járásbíróság, Szikszói Járásbíróság, Sátoraljaújhelyi Járásbíróság, Tiszaújvárosi Járásbíróság, Ózdi Járásbíróság fellebbviteli - másodfokú - bíróságaként funkcionál főként.

Nagy András és Fiai Mérnöki és Szolgáltató Bt.

Nagy András és Fiai Mérnöki és Szolgáltató Bt.

Legyen szó fordítások, könyvek, használati útmutatók, szakdolgozatok, diplomamunkák leírásáról kéziratok, életrajz, önéletrajz, szakmai önéletrajz írásáról, vagy akár táblázatok, grafikonok, képek, matematikai, kémiai képletek elkészítéséről, szerkesztéséről, az legépelt anyag közé történő beillesztéséről és tördeléséről, esetleg konferencia, értekezlet, közgyűlés, közgyűlésen elhangzottakról készült hangfelvételek szó szerinti vagy tartalom szerinti leírásáról, jegyzőkönyv készítéséről, gépeléséről, vállalkozásunk készséggel áll az ÖN rendelkezésére.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Az állami adóhatósági és vámhatósági feladatoknak a minőségileg új, hatékonyabb, átláthatóbb és költségtakarékosabb ellátása, és az azokhoz szükséges információáramlás korszerű biztosítása, valamint egységes elvek alapján felépülő és egységes irányítású szervezet kialakítása alapján a költségvetési bevételek integrált szervezet általi biztosítása, továbbá a pénzügyi és egyes más bűncselekményeket hatékonyan és eredményesen felderítő bűnügyi szervezetrendszer kialakítása érdekében az Országgyűlés létrehozta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2011. január 1-jével az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Vám- és Pénzügyőrség összeolvadásával jött létre, ezzel egyidejűleg az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Vám- és Pénzügyőrség megszűnt. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Vám- és Pénzügyőrség általános jogutódja, ideértve a megszűnő szervek valamennyi közfeladatának jövőbeni ellátását, továbbá valamennyi jogát és kötelezettségét, valamint vagyonát, vagyoni jogait és előirányzatait is.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Minden modern állam összetett és kiterjedt jelenség. Működése során át- meg átszövi az emberi élet legkülönfélébb viszonyait, szolgáltatásai (a közszolgáltatások) nélkül civilizált, modern emberi élet aligha képzelhető el. E szolgáltatásokat meg kell szervezni, finanszírozni kell, és szükség van azok munkájára is, akik közvetlenül nyújtják e szolgáltatásokat. Hazánkban is sok százezren dolgoznak a köz szolgálatában. Mi a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vezetői és alkalmazottai is, hiszen egy állami egyetemdolgozóiként közszolgáltatást nyújtunk.

Nyíregyházi Törvényszék

Nyíregyházi Törvényszék

A Nyíregyházi Törvényszék a Fehérgyarmati Járásbíróság, Kisvárdai Járásbíróság, Mátészalkai Járásbíróság, Nyírbátori Járásbíróság, Nyíregyházi Járásbíróság, Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, Nyíregyházi Törvényszék Cégbírósága, Vásárosnaményi Járásbíróság fellebbviteli - másodfokú - bíróságaként funkcionál főként.

Ombudsman

Ombudsman

Az Országgyűlés az alapjogok védelme érdekében - kizárólag neki felelős megbízottként - választja meg az alapvető jogok biztosát. Az alapvető jogok biztosáról szóló 2011. évi CXI. törvény (Ajbt) 18. §-a alapján az alapvető jogok biztosához bárki fordulhat, ha megítélése szerint valamely hatóság, tevékenysége vagy mulasztása a beadványt tevő személy alapvető jogát sérti vagy annak közvetlen veszélyével jár, feltéve, hogy a rendelkezésre álló közigazgatási jogorvoslati lehetőségeket - ide nem értve a közigazgatási határozat bírósági felülvizsgálatát - már kimerítette, vagy jogorvoslati lehetőség nincs számára biztosítva.

Hirdetés
Opten Cégtár Light

Opten Cégtár Light

Amennyiben Önnek csupán alap céginformációkra van szüksége, ha csak azt szeretné tudni, hogy egyáltalán létezik-e egy bizonyos cég vagy annak mi a főtevékenysége, ha egy hozzávetőleges cégméret segítené döntését, vagy ha csak ellenőrizni szeretné a cég néhány hatályos adatát, ingyenes Cégtár Light szolgáltatás praktikus megoldást kínál Önnek.

OptiJUS Light Jogszabálykereső

OptiJUS Light Jogszabálykereső

Ha Ön a hatályos joganyagban szeretne utánanézni egy konkrét jogszabálynak, ha valamely terület jelenlegi aktuális jogi szabályozására kíváncsi, vagy ha azonnali jogi információra van szüksége döntéseihez, akkor az OptiJUS Light az optimális segítség jogi kérdésekben.

Országos Atomenergia Hivatal

Országos Atomenergia Hivatal

Az Országos Atomenergia Hivatal (a továbbiakban OAH) az atomenergia békés célú alkalmazása területén a Kormány irányításával működő, önálló feladat-és hatáskörrel rendelkező országos illetékességű központi államigazgatási szerv, kormányhivatal. Az OAH-t a Magyar Köztársaság Kormánya 1990-ben az Országos Atomenergia Bizottság, valamint az Országos Atomenergia Hivatal feladatáról és hatásköréről szóló 104/1990. (XII. 15.) Korm. rendelettel alapította.

Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda

Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda

Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. a hiteles fordítások kiadása tekintetében Európában egyedülálló, régi történelmi hagyományra visszatekintő, 140 éves múlttal rendelkező intézmény. Története 1869 márciusában kezdődött Központi Fordító Osztály néven.A második világháborút követően 1994-ig állami vállalatként működött, majd közel ötvenmillió forintos alaptőkével 100 százalékos állami tulajdonú részvénytársasággá alakult. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. rábízott vagyonába tartozó gazdasági társaságok közül az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt., mint a Magyar Állam tulajdonában álló gazdasági társaság részesedései felett a tulajdonosi jogokat 2011. január 1-e óta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium gyakorolja.

Országos Kriminológiai Intézet

Országos Kriminológiai Intézet

Az 1960-ban alapított Országos Kriminológiai Intézet Magyarország Ügyészségének tudományos, kutató és képzési helye. Feladatunk a bűnözés kutatása, a kriminológia, a kriminalisztika és a büntetőjog-tudományok elméletének és gyakorlatának fejlesztése, továbbá a kutatási eredmények hasznosításának elősegítése. Munkánk során arra törekszünk, hogy kutatásaink valósághű ismereteket nyújtsanak a döntéshozók és a gyakorlat számára, az igazságszolgáltatás segítése és a bűnözés mérséklése érdekében. Honlapunkon az Intézetről, kutatóinkról, kutatásainkról, kiadványainkról, eredményeinkről és az aktuális eseményekről, programokról, valamint könyvtárunkról egyaránt talál tájékoztatást.

Pair-Form Kft. (munkavédelem)

Pair-Form Kft. (munkavédelem)

Cégünk filozófiája, hogy az emberi igények - környezethasználat - energiagazdálkodás hármas harmóniába kerüljön egymással. Optimális megoldásokat keresünk egy feladat tervezésénél, hogy a három tényező egyike se kerüljön háttérbe, a megvalósuló állapot hosszú távon megnyugtató, környezetkímélő és energiatakarékos legyen. Cégünk 7 éves környezetvédelmi hatóságnál eltöltött szakmai tapasztalattal, természettudományi alapképzettséggel és zaj és rezgés elleni védelem területén szakmérnöki képesítéssel rendelkezik.

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Egyetemi kar, mert a tanárok (universitas magistrorum) és hallgatók (universitas scholarium) szétszakíthatatlan közösségére épülő felsőoktatási intézményként törekszik az elérhető legmagasabb szintű tudás megszerzésére és átadására. Kiemelt kutatóegyetemi kar, mert nem elégszik meg a már megszerzett ismeretekkel, hanem fáradhatatlanul törekszik a valóság igaz összefüggéseinek feltárására. Jogi és államtudományi kar, mert oktatói és kutatói tevékenységét a szépség és jóság művészete, valamint a közjó szolgálatában végzi. Katolikus kar, mert - amint ezt mindenkori vezetői hitték és megvalósítására törekedtek - meggyőződése, hogy az Igazság létezik és megismerhető, minthogy van hozzá vezető Út, és mert ragaszkodik minden ember egyenlő, sérthetetlen és elidegeníthetetlen méltóságának elismeréséhez, az Élet feltétel nélküli tiszteletéhez.

Pécsi Ítélőtábla

Pécsi Ítélőtábla

A Pécsi Ítélőtábla működési területe kiterjed Baranya, Somogy, Tolna és Zala megye területére. A Pécsi Ítélőtábla területén működik ennek megfelelően a Pécsi Törvényszék, a Kaposvári Törvényszék, a Szekszárdi Törvényszék és a Zalaegerszegi Törvényszék.

Tuti menü