Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bíróság, törvényszék linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Tatabányai - Zalaegerszegi [6. oldal]
részletek »

Bíróság, törvényszék képes leírás: Tatabányai - Zalaegerszegi [6. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: birosag.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 90 db
Tatabányai Törvényszék

Tatabányai Törvényszék

A Tatabányai Törvényszék az Esztergomi Járásbíróság, Komáromi Járásbíróság, Tatabányai Járásbíróság, Tatabányai Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, Tatabányai Törvényszék Cégbírósága, Tatai Járásbíróság fellebbviteli - másodfokú - bíróságaként funkcionál főként.

Tolmácsolás

Tolmácsolás

A tolmács kapcsolatot teremt két külön nyelvet beszélő fél között és a mondanivalójukat közvetíti egymásnak. Egy jó tolmácsnak elengedhetetlen azt az érzetet keltenie, mintha a két ember ugyanazon a nyelven beszélnie. A tolmácsnak nem csak szinte anyanyelvi szinten kell beszélnie a megbízó által kívánt nyelveket, de megfelelően felkészültnek kell lennie az esetleges szakszövegekre is.

Ügyészség

Ügyészség

Az ügyészi szervezet már az ezredfordulón számot vetett eddigi eredményeivel, és felmérte az előtte álló új korszak kihívásait. Annak érdekében, hogy az igazságszolgáltatás rendszerében betöltött szerepéből adódó feladatait továbbra is kiemelkedő színvonalon láthassa el, az ügyészség a megújulás mellett döntött. A 2000-es évek elején az ügyészségi reform a szervezet korszerűsítését, annak rugalmasabbá, hatékonyabbá tételét jelentette, s egyúttal szemléletváltást is kívánt; különösen arra is figyelemmel, hogy Magyarország 2004. május 1-től az Európai Unió tagjává vált. A megvalósult reformok következtében az ügyészi szervezet uniós ügyészségként is képes ellátni feladatait. Magyarország Alaptörvénye szerint a legfőbb ügyész és az ügyészség az igazságszolgáltatás közreműködőjeként az állam büntetőigényét érvényesíti. Az ügyészség üldözi a bűncselekményeket, fellép más jogsértő cselekményekkel és mulasztásokkal szemben, valamint elősegíti a jogellenes cselekmények megelőzését.

Veszprémi Törvényszék

Veszprémi Törvényszék

A Veszprémi Törvényszék az Ajkai Járásbíróság, Pápai Járásbíróság, Tapolcai Járásbíróság, Veszprémi Járásbíróság, Veszprémi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, Veszprémi Törvényszék Cégbírósága, Zirci Járásbíróság fellebbviteli - másodfokú - bíróságaként funkcionál főként.

Zalaegerszegi Törvényszék

Zalaegerszegi Törvényszék

A Zalaegerszegi Törvényszék a Keszthelyi Járásbíróság, Lenti Járásbíróság, Nagykanizsai Járásbíróság, Zalaegerszegi Járásbíróság, Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, Zalaegerszegi Törvényszék Cégbírósága fellebbviteli - másodfokú - bíróságaként funkcionál főként.

Tuti menü