Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kormányhivatalok képes leírás - Bíróság, törvényszék.tlap.hu
részletek »

Kormányhivatalok - Bíróság, törvényszék.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: birosag.tlap.hu » Kormányhivatalok
Keresés
Találatok száma - 4 db
Központi Statisztikai Hivatal

Központi Statisztikai Hivatal

A Központi Statisztikai Hivatal nagy múltú, a kormány felügyelete alá tartozó, szakmailag önálló, országos hatáskörű szerv. Feladata: adatfelvételek megtervezése, adatok felvétele, feldolgozása, tárolása, elemzése és közzététele, az egyedi adatok védelme. A hivatal adatokat szolgáltat az országgyűlés és a közigazgatás szervei, a társadalmi szervezetek, az érdekképviseletek, a helyi önkormányzatok, a köztestületek, a tudományos élet, a gazdasági szervezetek, a lakosság és a hírközlő szervek, valamint a nemzetközi szervezetek, a külföldi felhasználók részére.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Az állami adóhatósági és vámhatósági feladatoknak a minőségileg új, hatékonyabb, átláthatóbb és költségtakarékosabb ellátása, és az azokhoz szükséges információáramlás korszerű biztosítása, valamint egységes elvek alapján felépülő és egységes irányítású szervezet kialakítása alapján a költségvetési bevételek integrált szervezet általi biztosítása, továbbá a pénzügyi és egyes más bűncselekményeket hatékonyan és eredményesen felderítő bűnügyi szervezetrendszer kialakítása érdekében az Országgyűlés létrehozta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2011. január 1-jével az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Vám- és Pénzügyőrség összeolvadásával jött létre, ezzel egyidejűleg az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Vám- és Pénzügyőrség megszűnt. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Vám- és Pénzügyőrség általános jogutódja, ideértve a megszűnő szervek valamennyi közfeladatának jövőbeni ellátását, továbbá valamennyi jogát és kötelezettségét, valamint vagyonát, vagyoni jogait és előirányzatait is.

Országos Atomenergia Hivatal

Országos Atomenergia Hivatal

Az Országos Atomenergia Hivatal (a továbbiakban OAH) az atomenergia békés célú alkalmazása területén a Kormány irányításával működő, önálló feladat-és hatáskörrel rendelkező országos illetékességű központi államigazgatási szerv, kormányhivatal. Az OAH-t a Magyar Köztársaság Kormánya 1990-ben az Országos Atomenergia Bizottság, valamint az Országos Atomenergia Hivatal feladatáról és hatásköréről szóló 104/1990. (XII. 15.) Korm. rendelettel alapította.

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

A Hivatal elődje, a Szabadalmi Bíróság a találmányi szabadalmakról szóló 1895. évi XXXVII. tc. 23. §-a alapján jött létre 1896-ban. A második világháború után az államigazgatás részeként működő Országos Találmányi Hivatal lett az intézmény neve. 1996 és 2010. december 31-e között neve Magyar Szabadalmi Hivatal. 2011. január 1-jétől neve Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

Tuti menü